skip to Main Content

Garsonieră undeva, cumva,cu nasu-n pijama

Un plan de arhitectură al unui apartament (garso) dreptunghiular se poate rezolva cu două linii (a se citi pereţi), dar asta nu e neapărat optim. Tre` să bagi în dânsul camera, baia, bucătăria şi spaţiul de depozitare. Împărţirea dreptunghiului în dreptunghiuri mai mici cu doar două mişcări controlate (pereţii sunt paraleli, respecti perpendiculari pe cei existenţi) implică faptul că toate celelalte chestii pe care le desenezi vor ocupa exact cât spaţiu trebuie (uşile, de exemplu), iar spaţiile rezultate nu vor fi prea mici.

Hai că am ameţit-o destul: în baie nu încape maşina de spălat rufe (o pui şi tu la bucătărie), iar locul de luat masa va trebui făcut rabatabil, altfel te vei încurca în el (şi în scaunele aferente) cu partea rotunjită a anatomiei.

Camera mi se pare cam mică, dar are un mic avantaj: proporţia e bună, dar camera e tot mică. Aferim, avem şi balcon. Cam minion, nu uita să laşi burta în casă când ieşi la fumat.

P.S.: Nu prea mă prind ce e cu mobilarea aia măiastră din cameră. Ai un fel de blat unde pot sta două perechi de fese spânzurate pe scaune de bar ca să… ce? Să se uite la perete probabil. A, scuze boss, s-a mai făcut, uite…

Publicat pe CSPR în data de 21.12.2017

This Post Has 3 Comments

    1. Cam ilegal asa ceva… Chiar daca obtin ei autorizatie pe naspa, la revizia de 2 ani te pun aia sa dai centrala jos.

    2. Ce placere trebuie sa fie sa dormi in zgomotul centralei. Iarna ai de ales intre zgomot si frig. Nici nu vreau sa-mi imaginez orgia de tevi care traverseaza casa aia. De ce nu au pus-o in baie, unde era mai simplu sa faca o carota pentru evacuare? Baia are aproximativ 1,3 x 3,3 m daca ne luam dupa gresia mica si dimensiunile standard ale obiectelor sanitare, ceea ce inseamna ca abia ai loc sa te strecori spre cada. Daca instalatiile erau mai compacte, ai fi avut loc de o masina de spalat langa usa. Cada schimonosita trebuia inlocuita cu o cabina de dus si rezolvau si cu centrala termica care putea fi incorporata intr-o nisa, sa nu dai cu capul in ea. Usa de intrare putea fi lipita de peretele cu baia ca sa nu intre peste spatiul de depozitare si asa insuficient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top