Skip to content

39,00 Lei

DISCONFORT RESIDENCE

Cum să identifici capcanele din schița apartamentului pe care vrei să-l cumperi

Cartea de faţă este o primă tentativă de a evalua o parte dintre greşelile de arhitectură cu care te poţi întâlni aproape zilnic în 30 de ani de plătit rate (nu îţi doresc, dar se poate întâmpla…). Hazul de necaz e opţional – dacă vrei să îţi cumperi o locuinţă, vei găsi aici explicații accesibile despre lucrurile la care trebuie să fii atent, ca să poţi să alegi în cunoştinţă de cauză. Avertisment: nu se recomandă celor slabi de inimă (sic!). 

P.S.: Dacă şi voi aţi observat că oraşele din România nu seamănă cu cele din Franţa şi sunteţi curioşi „cum de se poate aşa ceva”, mergeţi la capitolul despre sursele haosului din zona imobiliară sau, pur şi simplu, cumpăraţi cartea.

Dr. arh. Radu NEGOIȚĂ

COMANDĂ ACUM
Recomandări

Cartea lui Radu Negoiță n-ar trebui să-ți lipsească dacă vrei să intri în lumea dură a cumpărătorilor de apartamente din România. Agenții imobiliari și vânzătorii o să încerce să-ți vândă niște gogoși care nici nu se compară cu minciuna aia cu „e la zece minute de metrou”, iar ghidul lui Radu o să-ți arate cum să treci peste ele. Sunt case noi, care, la prima vedere, par genul de apartament în care ai vrea să-ți trăiești toată viața, dar adevărul este că sunt extrem de înguste, n-au spații de depozitare și, fără un ochi de specialist, n-o să te prinzi cât înseamnă metrii ăia pătrați din ofertă.

Mihai POPESCU, Senior Editor, VICE România

Cartea pe care o aveți în mână, achiziționată pentru că vi s-a părut interesantă sau pentru că cineva care v-a vrut binele, v-a recomandat-o sau v-a împrumutat-o, este un manual despre cum să nu fii înșelat în așteptări și să reușești să faci o achiziție în deplină cunoștință de cauză. Bineînțeles că doar lectura ei nu vă transformă în specialiști, dar, cel puțin, sper că pentru următorul contract de vânzare-cumpărare a unei locuințe vă va pune în gardă și veți solicita ajutorul unuia.

Conf. univ. dr. Cezar TITĂ, avocat

Despre confort – acel „ceva” invizibil, care face diferența dintre casă și acasă – se scrie rar. Este sufletul casei, adică exact ce le lipsește, din păcate, prea multora dintre cutiile pe care le găsim pe piață cu eticheta de „locuințe noi”. Colegul Radu Negoiță este una dintre puținele minți și voci care, printr-o analiză obiectivă a zilei, ia pulsul subiectului propus în mod cât se poate de conștient și pertinent. Cartea prezintă cu măiestrie, sarcasm și, pe alocuri, cu umor negru contagios, situații din contextul mediului investițional „mioritic” actual. Mă bucur că a ales să își exprime punctul de vedere în scris și cu atâta minuțiozitate – prin această carte, cei care își caută o locuință au acum de partea lor aliatul potrivit.

Arh. Mario KUIBUŞ, Re-Act Now Studio

Back To Top