Skip to content

Apartament vechi de 3 camere

14787591_1076851585696689_659849375_o

@ A E:

Bloc vechi, regulile care i se aplica sunt cele de dinainte de Legea Locuintei 114/1996. Ne uitam si noi la ce putem: cum functioneaza masina de locuit si daca ai loc sa pui prin casa ce ai nevoie…

Intri pe unde scrie (6) – adica printr-un capat al sarpelui. In traducere asta inseamna ca planul e comandat. Pardon, semi-decomandat, ca disconfortul nu apare la fiecare camera – doar cand ai nevoie sa treci prin camera de zi. Asta e un minus. Plusul e ca vestibulul e larg (are 1,83), deci ai loc sa iti pui mobilele de pastrat hainele de afara.

Unde scrie (8) e debara. Chestia pe care nu o uitau arhitectii cand faceau blocurile vechi, ca in `92 (de atunci e blocul) initiativa privata nu apucase sa se transforme in chestia aia cu tentacule care tot taie metri patrati de pe unde nu trebuie ca sa impresioneze clientii cu camere mai mari. Acelasi lucru pentru camara: aici ea E.

Living ai, si e chiar la dimensiunile considerate acceptabile azi – are aproape 18. Din pacate, cam o treime din metrii astia sunt circulatie spre dormitoare. Aia e, asta e problema care apare la toate apartamentele in care trecerea se face prin camere.

Nu imi dau seama de o chestie: cat e de mare urechea scurta de perete dintre usa peretele lung de langa intrarea in dormitoare. Cea care e in stanga intrarii la camera (1) si in dreapta intrarii in camera (4). In camere, daca peretele de dupa usa are lungimea de min. 60 de cm, poti pune acolo un dulap. Daca e mai mica tot il poti pune dar o sa te lovesti in el. In ambele camere incap si paturile si dulapurile de haine, deci puteti sa expirati.

Si in baie ai loc teoretic sa te misti lejer printre WC, cada si spalator. Teoretic poti pune si masina de spalat, dar chiar nu pot sti daca ma uit la un plan care n-are grosimi de pereti, structura si ghenele desenate. Nici ferestrele nu apar. Stiu ca sunt, dar nu striu cat sunt.

Ce sa zic, e cu bune si rele…

 

 

This Post Has 0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top