skip to Main Content

3 camere in Royal Town Copou – Iasi

Cred sincer că e momentul ca dezvoltatorii să înceapă să angajeze copywriteri. E de rău, nu sună bine de loc Royal Town Copou Iaşi, pronunţi şi te simţi ca după o gargară cu pioneze. Ce e Royal, mini-oraşul din Copou care începe cu ansamblul rezidenţial anunţat pe site-ul cu pricina? Copoul chiar are o rezonanţă deosebită, peste 100 de ani punctul de reper va fi “la Royal, acolo la casele strâmte…”

Am ajuns unde trebuia, la locuinţe înghesuite. Nu stăm bine. Nu mai menţionez inadvertenţele mici cu ceea ce se cere prin Legea Locuinţei, că le avem pe-ălea mari:

  • camera de zi s-a rezolvat ca un deget umflat. E exact în drum, te încurci în ea şi e prea mare ca să te lase să ajungi comod la bucătărie, şi te mai şi freci de măsuţă sau alte mobile când o iei spre barul magic. N-ai cum să nu, lăţimea camerei are 2,55metri, ceea ce cam f#&e Feng Shui-ul. Fereşti la living nu pupi, Creangă ăla era un copil cam răsfăţat, ce e aia ferestre peste tot…

  • dormitorul din mijloc e pentru copilul pribeag, care va fi adăpostit aici o vreme, înainte de a i se face vânt înapoi în lume. Că el nu pupă fereastră ca adulţii, nu merită, iar la balcon nici să nu poftească!

  • cam slabă faza şi cu spaţiile de depozitare

… şi am menţionat că totul e foarte strâmt?

P.S. sec:

  • Nu sunt sigur că precizia şantierului poate acoperi riscul dat de dimensionarea peretelui băii: ai maşină de spălat (lăţime fixă, 60cm), perete gips-carton(12,5cm), gol uşă (80 din imagine) şi lăţimea căzii (80). Asta face 2,325m, ceea ce înseamnă că urechile care permit instalarea tocurilor au împreună 17,5cm dacă nu punem faianţa. Fără ai maxim 16 cm /2 = 8cm de fiecare parte a uşii. Pentru montajul unui toc de uşă fără ajustări e cel mai sigur să contezi pe 10cm.

  • Problema dormitorului copilului este adâncimea. Dacă apartamentul „vede” spre un punct cardinal luminos lumina directă a Soaelui nu va ajunge niciodată pe pernă, iar dacă va fi spre N nu va ajunge deloc.

  • O singură baie este prea puţin la 3 camere

  • la 3 camere necesarul de spaţii de depozitare este de minim 2,5mp.

This Post Has 0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top