Skip to content

3 CAMERE, decomandat – Rotar Park

Clientul, care l-a cumpărat deja, zice că i se pare în neregulă că băile sunt lipite una de alta. Mie asta îmi pare un avantaj – dacă ai o singură ghenă de instalaţii spargi într-un singur loc când vine vecinul ăla insuportabil cu instalatorul la uşa ta (doar teoretic, pentru că din plan văd că în fiecare baie iese din perete o umflătură care sigur nu e seiful de valori). O singură spărtură, o singură reparaţie, boss – deşi aici tare mă tem că băile sunt lipite doar ca să nu se simtă singure.

Mai e un bai – una dintre băile ăstea e foarte departe de locul unde dorm părinţii, ceea ce implică multă plimbare în halate de mătase pe holuri pentru câte o potenţială baie în doi – parola serilor de vineri va fi, probabil, “dragă, ne vedem la uşă” (acolo stă baia mai mare).

Altminteri, suprafeţele apartamentului sunt în mare conforme cu ce cere Legea Locuinţei – ceea ce înseamnă doar o jumătate de şansă la un trai firesc: sunt cam înguste vreo două din trei. Camera de zi are lăţimea de 3 şi lungimea de 6 – zonele de activităţi pot fi doar înşiruite (dacă ai partea cu TV şi camapea la intrare treci prin ea ca să ajungi la zona de cafea şi bridge, de ex.), iar porţiunea dinspre adânc primeşte oricum mai puţină lumină naturală pentru că paralela 45.

A doua cameră îngustă este cea a copilului – ceea ce nu o problemă la fel de mare ca faptul că intrarea în ea are lăţimea de doar 1 metru. Nu de alta, dar geometria copiiilor din capitalism tinde din ce în ce mai des către forma cubului şi ar fi păcat ca fiecare intrare a omului în dormitor să se soldeze cu icnete şi transpiraţii ca în Family Guy… Dormitorul mic ar fi funcţionat mult mai bine dacă raportul laturilor era mai apropiat de 1 decât e acum.

În bucătărie încape o masă de două persoane adulte şi un copil căruia e indicat să i se stagneze creşterea prin oferirea de ţigări. Dacă creşte la dimensiunile europeanului mediu nimeni nu va mai putea folosi blatul cu echipamentele aferente cât stă el aşezat, ambuscadă totală (atenţie, chiar dacă are dimensiuni normale). Totodată, din bucătărie nu se ajunge în balcon pentru că o ramă de uşă l-ar fi costat pe dezvoltator mai mult decât cât ar fi economisit renunţând la parapetul de cărămidă (sau BCA) de sub fereastră. Vorba de pe biroul lui Bill Clinton:”it`s the economy, stupid”.

 

Analiză schematică publicată pe CSPR în data de 03.09.2018. Pentru mostra de analiză complexă intraţi aici.

 

#disconfortresidence #rezidenţiale #agenţieimobiliară #apartament #3camere #rotarpark

This Post Has 0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top