Skip to content

2 camere orientare N-E in Baba Novac ResidenCE

@ O S

Nu există suprafaţă utilă TOTALĂ, cel puţin în lege nu apare termenul. Apare în sintagma S3X TOTAL din revistele cu fese de pe tarabe, dar aia n-are treabă cu Monitorul Oficial. Suprafaţa utilă este doar ce utilizezi vara şi iarna: spaţiile închise şi încălzite, adică aia care aici are 57,45mp (n-am făcut adunarea, am încredere în ei).

Configuraţia apartamentului e puţin ciudată. Că în afară de spaţiul de depozitare de 2mp dedicat cerut la două camere care lipseşte, are tot ce trebuie: living, bucătărie, loc de luat masa, dormitor şi două băi întregi (bravo, băieţi), şi e şi terasă văz. Ciudat, adică ai un hol lung prin care ai acces la toate găurile – chestia asta ar fi ciudată şi anatomic, mă înţelegi. Covrig peste fazan, primul lucru pe care îl vezi când intri e uşa de la caca-room. Aţi înţeles buba: lua o idee mai mult spaţiu să facă printr-un sas accesul la zona de noapte (care include buda grande), deci au rezolvat-o dintr-o bucată: hol cu uşi. Suferă doar intimitatea, restul e ok, şi nimic ilegal.

Publicat pe CSPR în data de 06.09.2017

 

This Post Has 2 Comments

  1. Eu as scoate usa dintre dormitor (3) si hol (4) si as pune usa intre hol (4) si hol (1) – in felul asta se obtine sasul de care ati mentionat in articol iar baia matrimoniala ar ramane alocata doar pentru dormitor. Minusul ar fi ca eventualii musafiri care ar avea nevoie de dus ar trebui sa pantrunda in zona dormitorului matrimonial, grupul sanitar de pe hol neavand dus.

    De asemenea, as renunta la peretele dintre camera de zi (2) si hol (1), in acest fel s-ar mari spatiul din living si s-ar castiga si efect vizual, bineinteles ca in acest caz trebuie facuta in consecinta si modificarea pardoselii. Unii insa ar prefera sa nu intre in apartament direct in living, insa personal nu cred ca asta e o problema.

    Este bine ca au pus usa la bucatarie, pentru a impiedica mirosul de la gatit (in cazul celor care gatesc) sa ajunga in toata casa.

    Desigur, in toate sunt plusuri si minusuri, avantaje si dezavantaje, si mai intervin si gusturile si preferintele clientilor, de aceea este foarte greu daca nu imposibil sa faci ceva care sa multumeasca pe toata lumea.

  2. Categoric proiectele pentru noile constructii sunt o mizerie si facute fix pentru economie de spatii si specularea pretului. La un asemenea apartament de doua camere . La constructiile vechi ( inainte de cele comuniste) sunt concepute mult, mult mai „in respectul fata de sine” pentru locuitorii lor. In Bucuresti, de exemplu in cartierul C.F.R dintre arterele Mihalache si Grivitei , la un bloc de trei nivele, ai : un hol de intrare lung si lat , in fata usii de aces in apartament adica in acest hol, vis-a-vis, ai o incapere mica ce poate fi folosita drept dresing, sau debara, sau …spatiu de depozitare leger, pe o parte ai usile de la cele doua incaperi, mari de 21-22 mp, fiecare, iar pe peretele opus ai o usa care da in alt hol ( SAS) unde este loc de frigider mare, usa care da la baie, usa care da in bucatarie, iar din bucatarie este acces catre un balcon in care incape o masuta la fereastra de unde poti asculta pasarelele, si privi pomii de pe saptiul verde ce desaprte aceasta constructie de o alta asemanatoare ( facuta de cei din epoca comunista , bloc de 4 nivele) .
    Proiecte sanatoase, concepute in respect fata de om si nevoile lui de utilizare, respiratie, intimitate si depozitare mobila. Proiectele comuniste , cele facute dupa 1977 ( dupa cutremur au fost si ele mult mai ofertante ca spatiu decat cele concepute din anii ’60 inspre ’90, adica aveau debarale si balcoane, bai marisoare… exemplu cele de pe Calea Calarasilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top