Skip to content

2 camere: doua apartamente bune la control

@A A

Apartamentul din Carol City Park:

NUINCA 2 cam Carol City Park 14958864_10154913160045827_2134355928_n

E de bine:

– decomandat e, boier Bibescu scrie pe tine. Mai mult de atat intri spre zona de zi: laşi sacoşa nobiliarǎ ȋn bucǎtǎrie, unde nu prea ai cǎmarǎ ȋnsǎ. Deh, e bun, dar nu e perfect

– zona de noapte are lȃngǎ baia, din imaginea lor pare cǎ ai loc de trecere ȋntre pat şi mobila cu TV din dormitor, sper sǎ nu fie vreo tentativǎ de sabotaj mascatǎ 😛

– livingul e ok, cam de artist, aşa: dupǎ uşǎ ai loc de 2 scaune şi 3 tablouri minimaliste, ceea ce e ok, dar puţin probabil. Cine a fǎcut proiectul cred cǎ s-a gȃndit cǎ o sǎ ȋnghesui dupǎ uşǎ dulapul ǎla mare ȋn care o sǎ bagi ce ai bǎga ȋntr-o debara, dacǎ ai avea

– cǎ nu ai debara, deşi legea o cere: 2mp la 2 camere dedicaţi pentru aşa ceva. Baia are aproape 4,5mp, ȋmbucǎtoria aproape 8.

E la mare diferenţǎ de ce e pe piaţǎ, dar are şi el alea 2-3 dude (nu numǎr lipsa ferestrei de la baie, bǎile fǎrǎ ferestre sunt cool). Mi-ar plǎcea sǎ ştiu unde e nordul.

 

Apartamentul din Mihai Bravu Res V:

NUINCA 2 cam M Bravu Res V _ 14963567_10154913161395827_1099578398_o

– spaţiile sunt mai mari aici. Tot decomandat, se intrǎ tot spre zona de zi dar nu existǎ un sas care sǎ facǎ preselecţia spre dormitor. Nici la primul nu era, dar acolo uşa spre iatac era mai ȋntr-o parte, aici dǎ fix cǎtre autostrada plinǎ de papuci

– bine e cǎ bucǎtǎria e mai mare, şi ai loc şi de stat la masǎ burtǎ sau nu

– forma camerei de zi e mai bunǎ pentru chestii de zi: de stat la TV, de vorbit, de ȋntrebat puştiul ce e cu linkurile ǎlea de Pornhub din istoricul browser-ului. Chestii de familie care se pot face mai lejer ca ȋn apartamentul de deasupra

– baia e atȃt de mare ȋncȃt cred cǎ se putea ȋnghesui acolo şi o depozitare fǎrǎ sǎ jeneze statul pe budǎ

– ȋn dormitor nu mǎ prind ce se ȋntȃmplǎ. Dacǎ parapetul de la balcon e ȋn realitate ca ȋn desen (adicǎ dacǎ merge pȃnǎ sus) bezna domneşte ȋn dimineţile de iarnǎ. Dacǎ se opreşte la 90cm – 1 metru e de bine.

Concluzie, al doilea stǎ mai bine la suprafeţe şi potenţial de recompartimentare decȃt primul. Primul e mai elegant ca circulaţie şi legǎturi, dar scȃrţȃie la suprafeţe. Nu ştiu unde e nordul aici şi asta mǎ enerveazǎ, dacǎ o aveam puteam zice care e mai care. Nu putem şti, bȃjbȃim şi noi.

 

Publicat pe Case strambe pe radar pe 10.11.2016

 

This Post Has 2 Comments

 1. Sunt de acord cu toata descrierea primului apartament prezentat si as putea sa confirm/comentez cateva lucruri, dat fiind faptul ca am un apartament aproape identic optzecist, ce reprezinta foarte probabil majoritatea apartamentelor de 2 camere din Bucuresti.
  Aici schita optzecistului luata de pe net dar in oglinda: http://www.foreverestate.ro/uploads/properties/1436ext8741-plan_large.jpg (zonele gri sunt coloane de aerisire)

  – „Spatiile sunt mari aici” – sunt cu cel putin 1mp mai mari ca in apartamentele vechi pentru toate incaperile, plus un balcon generos cu acces dublu, nu o logie.

  – „decomandat e, boier Bibescu scrie pe tine. Mai mult de atat intri spre zona de zi: laşi sacoşa nobiliarǎ ȋn bucǎtǎrie, unde nu prea ai cǎmarǎ ȋnsǎ” – Vechile apartamente in schimb prezinta intre bucatarie si dormitor Debara si Camara de peste 1 mp fiecare, suprafete anulate in cazul de fata de marimea incaperilor.
  Configurarea aceasta a fost totusi inteleasa de anumiti constructori in special de cel care a dezvoltat 19th, 20th si Exigent one care foloseste exact configuratia asta[ vezi exemplu: http://www.dezvoltatorimobiliar.ro/uploads/proprietati/schite/schita1303_2086.jpg
  (Nici ei nu se omoara cu a oferi spatii de depozitare…)

  -” zona de noapte are lȃngǎ baia, din imaginea lor pare cǎ ai loc de trecere ȋntre pat şi mobila cu TV din dormitor, sper sǎ nu fie vreo tentativǎ de sabotaj mascatǎ” – Nu cred ca este, doar daca nu cumva dormitorul e lung si ingust. In optecist am sub 11mp si am loc de comoda adanca cu tv si inca vreo 50cm liberi pana la pat, iar pe peretele spre baie din imaginea prezentata a incaput un dulap de 3 usi. Eu cred ca e decent spatiul.

  – „forma camerei de zi e mai bunǎ pentru chestii de zi: de stat la TV, de vorbit.. „, e chiar incapator dar un picpe lung, iar spatiul din spatele usii chiar se pierde aiurea. Probabil cel mai bine e un sir de dulapuri de depozitare; personal n-am avut nevoie.

  – „cǎ nu ai debara, deşi legea o cere: 2mp la 2 camere dedicaţi pentru aşa ceva”
  Aici am o intrebare personala ca vad ca o mentionati peste tot: daca legea o cere, de ce nu e respectata nicaieri si cum de sunt aprobate de autoritati(??) toate apartamentele astea din ce in ce mai minuscule care trag grav de suprafete?

  PS: Daca aproba directiunea, voi trimite si eu niste material de analizat de 2 apt. vechi in care e inclus cel cu schita mea si inca 2 noi-noute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top