Skip to content

ÎN 2018-2021 AU FOST DESTULE DE FĂCUT…

Am folosit planurile trimise de voi pentru a crea un serviciu menit să suplinească lipsa de interes a statului pentru confortul de acasă. Zeci de persoane au apelat la PRIMUL SERVICIU DE ANALIZĂ a apartamentelor din România – ei sunt primii români care au putut lua decizia (de a cumpăra sau nu locuinţa dorită) în cunoştinţă de cauză.

Tot schiţele apartamentelor primite de la voi m-au ajutat să pun laolaltă cartea. “DISCONFORT RESIDENCE” a ieşit pe piaţă în aprilie după aproximativ doi ani de lucru – cartea oferă cheia de citire a greşelilor din schiţele de plan. Cine are cartea poate verifica prin comparaţie dacă schiţa oferită de dezvoltator descrie grafic un apartament cu probleme sau nu.

Aţi înţeles ideea: voi aţi centrat, eu am dat cu capul, iar acum am înscris în sfârşit şi noi.

La trei decenii de când am câştigat dreptul de a alege, avem posibilitatea să alegem în cunoştinţă de cauză:

ESTE UN PAS MIC PENTRU FIECARE DINTRE NOI, DAR UN PAS MARE PENTRU RESPECTUL PE CARE ÎL MERITĂM.

DE CE?

Suntem europenii cu cel mai ridicat grad de ataşament faţă de proprietate, însă trăim într-o societate în care beneficiem de mai mult confort în maşină decât acasă. Cu alte cuvinte, beneficiem de mai puţin respect din partea celor care ne vând case/apartamente decât din partea cui ne fabrică automobilele (în condiţiile în care îi plătim şi pe unii, şi pe ceilalţi).

Confortul ţine atât de cum e configurată partea fizică a locuinţei (pereţii, uşile, ferestrele, mobilierul), cât şi de latura emoţională (cum ne face să ne simţim casa noastră). Am pornit la drum cu gândul că cu cât ştim mai multe, cu atât vom putea trăi mai bine în jumătatea de viaţă pe care o petrecem acasă.

CUM?

Noi, arhitecţii, primim la şcoala de arhitectură o îndrumare care ne ajută să traducem particularităţile fiecărei familii în schiţele de plan după care se construiesc casele sau blocurile. Fiecare arhitect ar trebui să poată identifica problemele care nu permit traiul confortabil într-un apartament. Experienţa universitară îmi permite să traduc informaţia din planuri într-o explicaţie accesibilă pentru toată lumea. Case Strâmbe pe Radar, pagina de Facebook pe care am creat-o în 2015 a fost prima care s-a ocupat cu informarea publicului despre subiectul locuirii.

CE?

În fiecare mesaj dintre cele care urmează* veţi găsi informaţie relevantă despre elementele de care depinde confortul. Cine se dezabonează pierde o bună şansă de a începe cu dreptul în momentul vieţii în care se decide să se “aşeze la casa lui” (sic!)

*Mesajul din căsuţa de mail e primul dintr-o serie care îşi propune o discuţie sinceră despre ce înseamnă acasă. Vreau genul de interacţiune care să aibă un ecou, nu mă interesează să umplu Spam-ul sau să îmi vând marfa. Am nevoie de feedback sincer de la voi (veţi avea un mail de la mine la fiecare câteva săptămâni – cine nu le vrea să dea de acum unsubscribe).

Radu

This Post Has 2 Comments

  1. Hei, salut!
    Tocmai ce am citit cartea (care e foarte simpatica si se citeste super rapid) si as avea un pic de feedback la cald 🙂 Mi-a placut mult ca lectura, foarte savuroasa si super utila, doar ca dincolo de exemple de cum sa nu, mi-as fi dorit si niste informatii mai specifice despre ce sa cauti la o casa, nu neaparat cum sa descoperi ce e in neregula la una (oricat de educativ ar fi sa inveti din greselile altora, heh). Asa ca daca intentionezi sa mai scoti o carte, as citi cu cel putin la fel de mare interes si ceva gen ‘la ce sa te uiti cand cauti o casa, versiunea for dummies’. 😀

    1. Salutare! Sa stii ca incerc sa imi pun gandurile in ordine exact pe zona de care vorbesti tu… O sa fac zgomot cand vine prima idee 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top