DESPRE ȘCOALA DE TOAMNĂ
CLIENŢI MARFǍ AU NEVOIE DE AJUTOR DE LA ARHITECŢI (STUDENŢI SAU NU)
Se dǎ un apartament dintr-un ansamblu rezidenţial nou. Bunicel, dar nu perfect. Clienţilor le lipsesc spaţiile de depozitare şi o zonǎ de luat masa mare (sunt oameni sociabili care au des prieteni pe la ei).
Mi-am ȋncordat puţin muşchii cu planul lor:
– le-am obţinut o zonǎ de masǎ mai mare (ȋn detrimentul living-ului)
– au acum spaţii de depozitare berechet
– ȋn baia de serviciu de la intrare a intrat (greu) o cadǎ de duş
Dupǎ ce am fǎcut micul tuning la plan am obţinut şi un vestibul ceva mai generos şi am mediat contactul vizual dintre zona de noapte şi acces fǎrǎ sǎ mai pǎstrez uşa aia dintre (care mǎ enerva). Ȋncǎ ceva – intrarea ȋn spaţiul de zi nu mai e chiar „dupǎ colţ”, asta mi se pare o chestie bunǎ.
Nu sunt pe de-a ȋntregul mulţumit aşa cǎ orice ajutor ar fi de folos: ataşez fişierul dwg, cǎ e mai simplu. Orice observaţie şi criticǎ e binevenitǎ, dar dacǎ modificaţi direct ȋn fişier se poate vedea cum/dacǎ merge ce propuneţi.
Note:
-
Proprietarii apartamentului chiar sunt deschişi – le putem arǎta orice soluţie atȃta vreme cȃt e fezabilǎ, ȋi ajutǎ şi ȋi costǎ rezonabil
-
Pentru cǎ zona de zi şi bucǎtǎria la un loc nu au spaţiul suficient pentru o zonǎ de masǎ sǎnǎtoasǎ, clienţii au fost de acord cu micşorarea spaţiului aferent zonei de living
Foarte bun exemplu de proiectare realista si de bun simt. Totusi, blocurile astea moderne beneficiaza de cea mai simpla desenare posibila din mai multe motive – e greu sa bagi ceva material in plus fara sa urce pretul final, plus ca Doreii nostri nu prea se pricep ei nici la zidurile drepte si lungi, astea in unghi deja ar iesi orice altceva.
Ai dreptate – complexitatea creeaza probleme. Sa stii ca mult m-ar bucura daca in proiectare s-ar tine cont de gradul de pregatire al echipelor de santier…