Skip to content
- ANALIZA DE ARHITECTURĂ -
evaluează calitatea locuirii pentru apartamente/case

Acest serviciu este o radiografie*:

- a vieţii tale între pereţii ficşi ai locuinţei

- a problemelor potenţiale ale apartamentului/casei

- a potenţialului maxim a ceea ce cumperi

- a intervenţiilor care îţi pot creşte gradul de confort

*Analiză de arhitectură este un serviciu care detaliază particularităţile apartamentului de sub microscop punct cu punct, clar şi concis. 

BLALA

suprapunere-capturi-rev04-WEB---resized

Imaginea de deasupra este o ilustrare stilizată – exemplele de analize se găsesc mai jos.

- PROBABIL ȘTIAI -
există o legătură cauzală directă între cum e apartamentul pe care îl vrei şi ce se întâmplă în afara sa

CLIC AICI PENTRU EXPLICAŢIA PE SCURT

Corupţia[1] paralizează capacitatea de intervenţie a statului pentru binele cetăţenilor. Nepedepsindu-i[2], acesta îi încurajează indirect pe dezvoltatorii care îţi construiesc blocul să facă economii cu calitatea spaţiului tău locativ[3]. Apartamentele incomode ajung pe piaţă, iar tu eşti lipsit[4] de instrumentele necesare pentru detectarea şi corectarea[5] problemelor. Dezvoltatorii au pârghiile[6] să te facă să te grăbeşti la luarea deciziei. Dezavantajul este că luarea unei decizii pripite te poate aduce într-o situaţie similară cu cea de care vrei să fugi[7]: te poţi lovi în noul apartament de aceleaşi inconveniente ca în cel din care vrei să pleci sau de altele mai mari.

[1]Nepotism, foloase necuvenite, ineficienţă administrativă, legislaţie plină de zone gri – toate contribuie la starea de fapt.

[2]Se deschide dosar penal pentru ceea ce pune în pericol viaţa locatarilor – problemele ce ţin de structură sau siguranţa la incendiu. Pentru rezolvări care îţi strică experienţa locuirii nu sunt prevăzute pedepse pentru factorii de decizie.

[3]Într-un perimetru fizic finit (aşa cum este un teren din orice oraş) pot încăpea foarte multe cutii doar “îndesate” unele în altele. Un bloc de locuinţe este un aranjament de cutii de mari dimensiuni.

[4]Să zicem că nu ai posibilitatea să realizezi unele chestii în timp util – vei vedea de ce dedesubt.

[5]Fiecare apartament se poate îmbunătăţi (într-o anumită măsură). Analiza oferă soluţii personalizate pentru fiecare caz

[6]Poate ai auzit textul ăsta din partea unui dezvoltator: “mai este o familie interesată de apartamentul acesta, iar preţurile cresc când blocul este gata, vă recomand să cumpăraţi acum…”

[7]Apartamentele în care totul funcţionează perfect sunt rare, iar locatarii nu au motive să le părăsească.

Dacă nu eram arhitect NU aş fi stat să mă gândesc de două ori la un apartament care îmi plăcea. Semnam contractul cu banca direct, pentru că aşa ar trebui să fie firesc – să alegi dintr-o dată şi basta! Însă eşti aici şi citeşti asta pentru că ştii că nu tot ce arată bine la prima vedere e cum ar trebui.

Serviciul de analiză funcţionează ca un fel de radiografie (am mai zis în titlu, ştiu) – verifică dacă intuiţia ta are dreptate într-un moment al vieţii tale în care chiar nu merită să rişti aiurea.

CE SPUN CLIENȚII

- SERVICII & PREȚURI -

Vei întreba care sunt detaliile-cheie pentru viaţa ta de zi cu zi la care mă refer. Ca să fie mai simplu le-am aranjat în ordine în chestionarul de mai jos. Rolul chestionarului este să te ajute să conştientizezi riscurile SINGUR(Ă) – am preferat să nu îţi pierd vremea cu cititul unei pagini întregi de întrebări uzuale (chestionarul e interactiv şi durează puţin peste zece minute).

P.S.: Scuze de lipsa diacriticelor – formularul le “pierde”.

CLIC AICI PENTRU CHESTIONAR

SERVICII OFERITE

COMPARAȚIE
610 lei

2 APARTAMENTE

PĂRȚI TARI

PĂRȚI SLABE

AMENINȚĂRI

OPORTUNITĂȚI

SOLUȚII

CONCLUZII

CLARIFICĂRI

ANALIZĂ PLAN
780 lei

1 APARTAMENTE

PĂRȚI TARI

PĂRȚI SLABE

AMENINȚĂRI

OPORTUNITĂȚI

SOLUȚII

CONCLUZII

CLARIFICĂRI

ANALIZĂ PLAN +
940 lei

1 APARTAMENTE

PĂRȚI TARI

PĂRȚI SLABE

AMENINȚĂRI

OPORTUNITĂȚI

 SOLUȚII

CONCLUZII

CLARIFICĂRI

* Explicatie

- CUM DECURGE COLABORAREA -

1. Completezi FIŞA cu datele despre apartament şi încarci planurile (serviciul nu poate fi prestat fără planuri) și restul de informații despre locuinţa la care ai acces (de ex. fotografii. site dezvoltator, cadastru etc.). Durează aproximativ 10 minute.

2. Scrii un text care cuprinde toate datele pe care le consideri relevante despre stilul tău de viaţă (suntem diferiţi, deci locuim diferit). Adică date despre stilul de viaţă: tip familie, obiceiuri, hobby-uri, necesităţi, doleanţe şi probleme deja identificate la apartament

Vei aloca aproximativ 5-10 minute.

3. Primeşti analiza în maxim 7 zile calendaristice.

BLALA

suprapunere-capturi-rev04-WEB---resized

Imaginea de deasupra este o ilustrare stilizată – exemplele de analize se găsesc mai jos.

- ÎNTREBĂRI FRECVENTE -

Dacă analiza se face online, cu ce mă ajută o analiză de arhitectură fără vizită la faţa locului?

Îţi câştigă timp – atâta vreme cât blocul este în faza de proiect/fundaţii (de obicei aşa se întâmplă) rişti să cumpere alţii apartamentul pe care îl doreşti înainte ca el să existe fizic. Poţi să elimini incertitudinea legată de arhitectura apartamentului în timp util pentru a fi tu cel care îl cumpără, şi nu restul clienţilor potenţiali care cer păreri de la prieteni sau ezită.

Este posibil ca planul apartamentului construit să fie diferit de cel din schiţa dezvoltatorului?

Da. Variaţii pot exista, dar de obicei sunt nesemnificative: nimeni nu riscă să facă modificări substanţiale la o structură de rezistenţă (mă refer la pereţii portanţi, cei neportanţi se pot muta uşor).

Ce se întâmplă după ce blocul e gata? În ce măsură pot şti dacă blocul este suficient de rezistent şi respectă normele?

Mă suni şi te ajut cu verificarea cărţii construcţiei. Este vorba de analiza pe construcţie finalizată (serviciu separat negociat separat).

Cu ce mă poţi ajuta dacă sunt deja proprietar?

Cu o soluţie. Poţi afla ceea ce nu ştiai despre casa ta. Dacă poţi optimiza mobilarea, sau chiar compartimentarea pentru a fi mai potrivite stilului tău de viaţă. Nu în ultimul rând, de ce să te temi – unele vicii apar din configurarea incorectă sau din gestionarea defectuoasă a detaliilor – şi cum poţi preveni problemele potenţiale.

SERVICII OFERITE

COMPARAȚIE
610 lei

2 APARTAMENTE

PĂRȚI TARI

PĂRȚI SLABE

AMENINȚĂRI

OPORTUNITĂȚI

SOLUȚII

CONCLUZII

CLARIFICĂRI

ANALIZĂ PLAN
780 lei

1 APARTAMENTE

PĂRȚI TARI

PĂRȚI SLABE

AMENINȚĂRI

OPORTUNITĂȚI

SOLUȚII

CONCLUZII

CLARIFICĂRI

ANALIZĂ PLAN +
940 lei

1 APARTAMENTE

PĂRȚI TARI

PĂRȚI SLABE

AMENINȚĂRI

OPORTUNITĂȚI

 SOLUȚII

CONCLUZII

CLARIFICĂRI

* Explicatie

Care este logica abordării?

Totul începe de la dimensiunile omului: de la ele se porneşte când se dimensionează spaţiul pe care îl locuieşti.

Exemplu: somiera şi salteaua patului au dimensiuni standard, deci dacă dormitorul nu are conformaţia corectă rişti să nu încapi în propria ta cameră din cauza patului. Aceeaşi situaţie şi pentru blatul de bucătărie, obiectele sanitare, maşina de spălat rufe/vase, etc. . A spune că nu se pot face pe comandă saltele mai scurte, vase de toaletă strâmbe sau dulapuri de haine mai înguste de 55 de centimetri este o exagerare – se poate face orice pentru amatorii de complicaţii inutile. Eu nu sunt unul dintre ei.

Majoritatea apartamentelor se pot îmbunătăţi destul de uşor: rolul meu este să te ajut să identifici care dintre ele se potrivesc cu stilul tău de viaţă şi care nu încât să nu mai fie nevoie de modificări.

Cine cunoaşte dimensiunile standard ale oamenilor şi ale mobilierului de care aceştia au nevoie îţi poate estima cu precizie cât de comod poţi locui în cei 25 sau 30 de ani de achitat lunar ratele. Restul răspunsului depinde de orientarea faţă de poziţia Soarelui, de stilul de viaţă al fiecărei familii şi de calitatea construcţiei.

Toate aceste detalii care ţin de activităţi umane se codifică grafic sub forma desenului de plan de arhitectură. Care înseamnă uneori, pentru ochii persoanelor de specialitate, apartamente incomode.

REȚINE:

MAJORITATEA DATELOR ESENŢIALE PENTRU CONFORTUL TĂU SE POT DEDUCE DIRECT DIN SCHIŢA DE PLAN!

Chiar am nevoie de ce vrei tu să îmi vinzi?

Dacă eşti arhitect sau ai experienţă în construcţii probabil că ai putea interpreta singur schiţa planului. Indiferent de situaţie, alegerea apartamentului depinde doar de tine. Tu decizi ce alegi, nu eu!

Alegerea unei locuinţe este o decizie importantă, iar scopul meu prim este să explic problemele potenţiale în termeni accesibili. Îmi doresc ca persoanele care vor accesa serviciul să se poată bucura de tot ce le pot oferi prin intermediul acestuiaPrefer să ştiu că îl vei folosi doar dacă eşti convins de valoarea pe care ţi-o poate aduce.

Cred că aş putea să explic pe scurt LA CE FOLOSEŞTE SERVICIUL DE ANALIZĂ aşa: tu îmi zici când vrei să cumperi, iar eu îţi împrumut perechea mea de ochelari de arhitect pentru scanarea schiţei de plan (sunt fermecaţi şi îţi semnalizează tot ce este important pentru tine).

Serviciul de analiză este certitudinea că vei avea parte de o viaţă de zi cu zi mai confortabilă pentru tine şi familia ta (pe durata locuirii apartamentului).

REȚINE:

CUMPĂRAREA ESTE MOMENTUL ÎN CARE SEMNEZI UN ANGAJAMENT CĂ TE VEI STRĂDUI SĂ LOCUIEŞTI ÎN APARTAMENTUL ALES!

De ce este diferit acest serviciu?

Hăţişul de păreri neavizate despre calitatea locuirii este cel mai vizibil în online. Unii încearcă să explice cum se mulţumesc cu calitate scăzută (“pe mine nu mă deranjează X lucru, pot trăi bine-mersi şi aşa” – ceea ce înseamnă o atitudine păguboasă), alţii îşi imaginează că o amenajare interioară de calitate poate ţine loc unei configuraţii proaste. FALS: dacă nu ai loc să te dai jos din pat fără să treci peste partenerul de viaţă cât de mult te poate ajuta un tapet cu model plăcut? Dar atunci când maşina de spălat rufe are loc doar în faţa toaletei şi nu te poţi ridica uşor?

Un ochi antrenat de arhitect poate observa inconsistenţele din planurile de arhitectură lucrate de dezvoltatori cu proiectanţi de arhitectură care nu îşi respectă profesia.

Investiţia de timp într-o teză de doctorat despre confortul locuirii şi peste 350 de clienţi mulţumiţi reprezintă, pentru mine, un mic motiv de mândrie: mi-am folosit specializarea pentru a oferi celor care m-au căutat o şansă la un trai mai confortabil.

REȚINE:

ROLUL ARHITECȚILOR ESTE SĂ ÎNȚELEAGĂ LOGICA ACTIVITĂȚILOR UMANE ŞI NECESARUL DE SPAȚII AFERENTE – ROLUL AGENȚILOR IMOBILIARI ESTE SĂ VÂNDĂ, AL DEZVOLTATORILOR SĂ INVESTEASCĂ PENTRU A OBȚINE PROFIT.

De ce este optimă abordarea mea?

Abordez locuirea ca pe un cumul de activităţi esenţiale (dormit, gătit, curăţenie, activităţi de zi, menţinerea igienei corporale) care trebuie să se poată desfăşura eficient – timpul pierdut ne costă prea mult. Analizez potenţialul fiecărei camere şi îi identific punctele tari, slabe, oportunităţile de îmbunătăţire şi ameninţările potenţiale.

Verific cât de uşor se poate circula între spaţii/ camere, dacă există zone de depozitare suficiente (adecvate în funcţie de stilul de viaţă al fiecăruia), cât de multă lumină naturală primeşte fiecare spaţiu şi explic totul pe puncte într-un limbaj accesibil.

Cel mai important: analizez oportunitatea optimizării şi beneficiile care rezultă din aceasta.

O evaluare corectă a apartamentului înainte de achiziţie este importantă pentru că spaţiul în care petreci cel mai mult timp din viaţă este ACASĂ.

ÎNCĂ CEVA:

POLITICA ESTE “TOATĂ LUMEA PLEACĂ LĂMURITĂ!” –  CEEA CE NU PUTEM AFLA DEVINE  LISTA TA DE ÎNTREBĂRI PENTRU DEZVOLTATOR

CE AȘTEPTĂRI SĂ AI

Analiza de arhitectură este ceea ce te ajută să înţelegi cum se va desfăşura o zi normală în apartamentul pe care îl doreşti – şi unde vei avea parte de disconfort (dacă este cazul – un procent însemnat dintre apartamente nu sunt confortabile). Analiza înseamnă măsurarea eficienţei activităţilor de zi cu zi din viitoarea ta locuinţă.

Analiza cuprinde scenariul pesimist, pe cel optimist şi sugestii realiste de optimizare ale apartamentului. Sistemul FUNCȚIONEAZĂ LA FEL DE BINE PENTRU APARTAMENTELE GATA CUMPĂRATE  – metoda este aceeaşi şi te ajută cu propuneri de îmbunătăţire a confortului.

Exemplul de deasupra îţi poate clarifica mai bine situaţia.

CE NU FACEM

Nu ne pronunţăm în zone ce ne depăşesc competenţele profesionale. În calitatea sa de şef de proiect, un arhitect trebuie să înţeleagă cum funcţionează o clădire şi care sunt principiile ce trebuie respectate, dar nu poate şti ce tip de zugrăveală lavabilă s-a folosit dintr-un plan de pe un site de imobiliare.

Obiectul tranzacţiei este CONSULTANŢA DE ARHITECTURĂ PENTRU CAZURI ÎN CARE INFORMAŢIILE SE LIMITEAZĂ LA MINIM O SCHIŢĂ DE PLAN pentru cine doreşte să cumpere rapid.

Analiza completă ce implică specialişti în structuri şi oferă informaţii de profunzime despre toate aspectele proiectului face obiectul unui serviciu tarifat diferit şi se poate presta doar după recepţia finală a construcţiei.

Decizia este a ta:

UN APARTAMENT COSTĂ PESTE 40.000 euro, PLĂTIBILI ÎN 300 DE RATE. AFLI CE AI NEVOIE CU MULT MAI PUŢIN.

Back To Top