Skip to content
Îţi oferim INFORMAŢIILE DE CARE AI NEVOIE* LA TIMP: la ce să te aştepţi, la ce să fii atent, ce poate face pentru tine apartamentul pe care îl vrei.

*  Planul oferit de dezvoltator oferă informaţii exclusiv despre cât de confortabil poate fi apartamentul. Restul detaliilor se pot accesa, conform legii, după darea în folosinţă.

CE SPUN CLIENȚII

CUM DECURGE COLABORAREA

1. Completezi FIŞA cu datele despre apartament şi încarci planurile (serviciul nu poate fi prestat fără planuri) și restul de informații despre locuinţa la care ai acces (de ex. fotografii. site dezvoltator, cadastru etc.). Durează aproximativ 10 minute.

2. Scrii un text care cuprinde toate datele pe care le consideri relevante despre stilul tău de viaţă (suntem diferiţi, deci locuim diferit). Adică date despre stilul de viaţă: tip familie, obiceiuri, hobby-uri, necesităţi, doleanţe şi probleme deja identificate la apartament

Vei aloca aproximativ 5-10 minute.

3. Primeşti analiza în maxim 7 zile calendaristice.

BONUS

Dacă rezultatul analizei este că apartamentul merită primeşti BONUS 180 de zile în care NU cauţi apartament, pentru că ştii că cel pe care l-am supus examinării este calitativ.

De ce funcţionează abordarea noastră?

Totul începe de la dimensiunile omului: ele sunt cele de la care se porneşte când se dimensionează un pat, un dulap de haine, o cadă de duş, un vas de toaletă sau un lavoar.

Dacă ştii cât are fiecare şi ştii de cât spaţiu are nevoie un om pentru a se deplasa printre ele, ai 50% din răspunsul la întrebarea “cât de confortabilă va fi casa pantru care plătesc rate 25 sau 30 de ani?”

Restul răspunsului depinde de orientarea faţă de poziţia Soarelui, de stilul de viaţă al fiecărei familii şi de calitatea construcţiei. Majoritatea datelor esenţiale se pot deduce din plan (tot planul vorbeşte despre cât de bine îşi cunoaşte meseria arhitectul care a proiectat blocul/ casa).

Ce face ca abordarea noastră să fie eficientă?

În arhitectura contemporană există trenduri. Un singur stil a reuşit să dea un răspuns clar la întrebarea “care este confortul minim (de la care se poate merge în sus) de care are nevoie fiecare individ”: funcţionalismul.

Este materia pe care Departamentul de Bazele Proiectării o predă studenţilor de la Facultatea de Arhitectură de la anul III sub forma proiectului de “locuinţe colective”. Experienţa noastră şi buna cunoaştere a ceea ce face o locuinţă să funcţioneze corect este atuul celor ce vor să ştie ce cumpără.

În fiecare analiză ne raportăm la gradul de confort de la care începe locuirea confortabilă. Stabilim cât de bine funcţionează locuinţa şi propunem ameliorări.

Nu în ultimul rând, o analiză de arhitectură corectă îţi oferă o imagine clară a ceea ce eşti presat să cumperi (peste 80% din locuinţe se vând din faza de proiect, adică pot fi mai multe persoane interesate de acelaşi apartament). Tu poţi decide rapid în cunoştinţă de cauză.

De ce suntem diferiţi?

Hăţişul de păreri neavizate despre calitatea locuirii este cel mai vizibil în online. Unii încearcă să explice cum se mulţumesc cu calitate scăzută (“pe mine nu mă deranjează X lucru, pot trăi bine-mersi şi aşa” – ceea ce înseamnă o atitudine păguboasă), alţii îşi imaginează că o amenajare interioară de calitate poate ţine loc unei configuraţii proaste. FALS: dacă nu ai loc să te dai jos din pat fără să treci peste partenerul de viaţă cât de mult de poate ajuta un tapet cu model plăcut? Dar atunci când maşina de spălat rufe are loc doar în faţa toaletei şi nu te poţi ridica uşor?

Un ochi antrenat de arhitect poate observa inconsistenţele din planurile de arhitectură lucrate de dezvoltatori cu proiectanţi de arhitectură care nu îşi respectă profesia.

Investiţia de timp într-o teză de doctorat despre confortul locuirii şi peste 350 de clienţi mulţumiţi sunt micul nostru motiv de mândrie: ne-am folosit specializarea pentru a oferi celor care ne-au căutat o şansă la un trai mai confortabil.

DESCARCĂ ACUM EXTRASUL TĂU DIN "DISCONFORT RESIDENCE"
De ce este optimă abordarea noastră?

Abordăm locuirea ca pe un cumul de activităţi esenţiale (dormit, gătit, curăţenie, activităţi de zi, menţinerea igienei corporale) care trebuie să se poată desfăşura eficient – timpul pierdut ne costă prea mult. Analizăm potenţialul fiecărei camere şi îi identificăm punctele tari, slabe, oportunităţile de îmbunătăţire şi ameninţările potenţiale.

Evaluăm cât de uşor se poate circula între spaţii/ camere, dacă există zone de depozitare suficiente (adecvate în funcţie de stilul de viaţă al fiecăruia), cât de multă lumină naturală primeşte fiecare spaţiu şi explicăm totul pe puncte într-un limbaj accesibil.

Cel mai important: analizăm oportunitatea optimizării şi beneficiile care rezultă din aceasta.

O evaluare corectă a apartamentului înainte de achiziţie este importantă pentru că spaţiul în care petrecem cel mai mult timp din viaţă este ACASĂ.

Întrebări frecvente:

Dacă analiza se face online, cu ce mă ajută o analiză de arhitectură fără vizită la faţa locului?

Îţi câştigă timp – atâta vreme cât blocul este în faza de proiect/fundaţii (de obicei aşa se întâmplă) rişti să cumpere alţii apartamentul pe care îl doreşti înainte ca el să existe fizic. Poţi să elimini incertitudinea legată de arhitectura apartamentului în timp util pentru a fi tu cel care îl cumpără, şi nu restul clienţilor potenţiali care cer păreri de la prieteni sau ezită.

Este posibil ca planul apartamentului construit să fie diferit de cel din schiţa dezvoltatorului?

Da. Variaţii pot exista, dar de obicei sunt nesemnificative: nimeni nu riscă să facă modificări substanţiale la o structură de rezistenţă (mă refer la pereţii portanţi, cei neportanţi se pot muta uşor).

Ce se întâmplă după ce blocul e gata? În ce măsură pot şti dacă blocul este suficient de rezistent şi respectă normele?

Mă suni şi vin cu echipa împreună cu care analizăm cartea construcţiei. Este vorba de analiza pe construcţie finalizată.

Cu ce mă poţi ajuta dacă sunt deja proprietar?

Cu o radiografie. Poţi afla ceea ce nu ştiai despre casa ta. Dacă poţi optimiza mobilarea, sau chiar compartimentarea pentru a fi mai potrivite stilului tău de viaţă. Nu în ultimul rând, de ce să te temi – unele vicii apar din configurarea incorectă sau din gestionarea defectuoasă a detaliilor – şi cum poţi preveni problemele potenţiale.

SERVICII OFERITE

Ce aşteptări să ai:

Analiza de arhitectură este ceea ce te ajută să înţelegi cum se va desfăşura o zi normală în apartamentul pe care îl doreşti – şi unde vei avea parte de disconfort (dacă este cazul – un procent însemnat dintre apartamente nu sunt confortabile). Analiza înseamnă măsurarea eficienţei activităţilor de zi cu zi din viitoarea ta locuinţă.

Analiza cuprinde scenariul pesimist, pe cel optimist şi sugestii realiste de optimizare ale apartamentului. Sistemul FUNCȚIONEAZĂ LA FEL DE BINE PENTRU APARTAMENTELE GATA CUMPĂRATE  – metoda este aceeaşi şi te ajută cu propuneri de îmbunătăţire a confortului.

Exemplul de deasupra îţi poate clarifica mai bine situaţia.

Ce NU facem:

Nu ne pronunţăm în zone ce ne depăşesc competenţele profesionale. În calitatea sa de şef de proiect, un arhitect trebuie să înţeleagă cum funcţionează o clădire şi care sunt principiile ce trebuie respectate, dar nu poate şti ce tip de zugrăveală lavabilă s-a folosit dintr-un plan de pe un site de imobiliare.

Obiectul tranzacţiei este CONSULTANŢA DE ARHITECTURĂ PENTRU CAZURI ÎN CARE INFORMAŢIILE SE LIMITEAZĂ LA MINIM O SCHIŢĂ DE PLAN pentru cine doreşte să cumpere rapid.

Analiza completă ce implică specialişti în structuri şi oferă informaţii de profunzime despre toate aspectele proiectului face obiectul unui serviciu tarifat diferit şi se poate presta doar după recepţia finală a construcţiei.

Decizia este a ta:

UN APARTAMENT (IEFTIN) COSTĂ 40.000 euro, PLĂTIBILI ÎN 300 DE RATE, AFLI CE AI NEVOIE CU MULT MAI PUŢIN.

Back To Top