skip to Main Content

ÎN 2018 AU FOST DESTULE DE FĂCUT…

 

Am folosit planurile trimise de voi pentru a crea un serviciu menit să suplinească lipsa de interes a statului pentru confortul de acasă. Zeci de persoane au apelat la PRIMUL SERVICIU DE ANALIZĂ a apartamentelor din România – ei sunt primii români care au putut lua decizia (de a cumpăra sau nu locuinţa dorită) în cunoştinţă de cauză.

Tot schiţele apartamentelor primite de la voi m-au ajutat să pun laolaltă cartea. “DISCONFORT RESIDENCE” a ieşit pe piaţă în aprilie după aproximativ doi ani de lucru – cartea oferă cheia de citire a greşelilor din schiţele de plan. Cine are cartea poate verifica prin comparaţie dacă schiţa oferită de dezvoltator descrie grafic un apartament cu probleme sau nu.

Sfârşitul anului a adus în peisaj în sfârşit ceea ce lipsise până atunci – până în decembrie m-am ocupat cu evaluarea greşelilor dinăuntrul apartamentelor. Acum am lansat, împreună cu doi antreprenori, PRIMUL SERVICIU DE EVALUARE A ANSAMBLURILOR REZIDENŢIALE luate “ca tot”: cine îşi doreşte poate afla astăzi despre parcări, circulaţiile din incintă, calitatea faţadelor, riscurile juridice şi informaţiile financiare relevante pentru cumpărare, ş.a.m.d.. Găsiţi primele rapoarte de evaluare pe imodoc.ro (mail către [email protected] pentru reducere).

 

Aţi înţeles ideea: voi aţi centrat, eu am dat cu capul, iar acum am înscris în sfârşit şi noi.

La aproape 29 de ani de când am câştigat dreptul de a alege, avem posibilitatea să alegem în cunoştinţă de cauză:

 

ESTE UN PAS MIC PENTRU FIECARE DINTRE NOI, DAR UN PAS MARE PENTRU RESPECTUL PE CARE ÎL MERITĂM.

 

DE CE?

Suntem europenii cu cel mai ridicat grad de ataşament faţă de proprietate, însă trăim într-o societate în care beneficiem de mai mult confort în maşină decât acasă. Cu alte cuvinte, beneficiem de mai puţin respect din partea celor care ne vând case/apartamente decât din partea cui ne fabrică automobilele (în condiţiile în care îi plătim şi pe unii, şi pe ceilalţi).

Confortul ţine atât de cum e configurată partea fizică a locuinţei (pereţii, uşile, ferestrele, mobilierul), cât şi de latura emoţională (cum ne face să ne simţim casa noastră). Am pornit la drum cu gândul că cu cât ştim mai multe, cu atât vom putea trăi mai bine în jumătatea de viaţă pe care o petrecem acasă.

 

CUM?

Noi, arhitecţii, primim la şcoala de arhitectură o îndrumare care ne ajută să traducem particularităţile fiecărei familii în schiţele de plan după care se construiesc casele sau blocurile. Fiecare arhitect ar trebui să poată identifica problemele care nu permit traiul confortabil într-un apartament. Experienţa universitară îmi permite să traduc informaţia din planuri într-o explicaţie accesibilă pentru toată lumea. Case Strâmbe pe Radar, pagina de Facebook pe care am creat-o în 2015 a fost prima care s-a ocupat cu informarea publicului despre subiectul locuirii.

 

CE?

În fiecare mesaj dintre cele care urmează* veţi găsi informaţie relevantă despre elementele de care depinde confortul. Fiecare mesaj va avea o temă, iar transmisia informaţiilor se va face atât prin explicaţii grafice, cât şi textuale. Cine se dezabonează pierde o bună şansă de a începe cu dreptul în momentul vieţii în care se decide să se “aşeze la casa lui” (sic!)

 

*Mesajul din căsuţa de mail e primul dintr-o serie care îşi propune o discuţie sinceră despre ce înseamnă acasă. Vreau genul de interacţiune care să aibă un ecou, nu mă interesează să umplu Spam-ul sau să îmi vând marfa. Am nevoie de feedback sincer de la voi (veţi avea un mail de la mine la fiecare câteva săptămâni – cine nu vrea să dea de acum unsubscribe).

 

Radu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top